måndag 9 april 2012

Tips för att sätta igång förlossningen?

Jaa, jag vill ju inte att bebis ska komma alltför tidigt, men här är några knep om det dröjer alltför länge... :) Bebisar kommer ju då dom vill och är redo, men lite kul är det ändå att testa om det kan funka med nåt av knepen....

Bra tips sägs vara:

Sex- färdknäppen.. Tydligen är det så att mannens hormon (progesteron) kan få fart på kvinnokroppen.
Sex kan även göra så att oxytociner frisläpps, vilket kan sätta igång förlossningen. Orgasm kan också stimulera livmodern






Stimulering av bröstvårtorna

Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras


Ananas


Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen. Större mängder stimulerar också magen, vilket kan påverka även livmodern. (jag åt faktiskt en hel del ananas igår, utan att jag visste att det var bra, och bebis har aldrig varit så vild, och jag fick massor sammandragningar efter det ;)
 
 
Äta curry


Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.


Hallonblad


Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Man tror att det kan stimulera livmodern. Hallonbladste är nåt jag ska testa köpa idag ;)

Promenader


Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.


Och slutligen ...




Här är ett urval metoder (en del ganska märkliga) som kvinnor rekommenderat. Det finns inga bevis för dessa och vi är inte helt övertygade, om sanningen ska fram!

•Blåsa upp ballonger: Teorin är att trycket i buken när du blåser hårt sätter igång förlossningen.


•Att sitta och studsa på en pilatesboll och att åka bil på skumpiga vägar tycks vara sätt att försöka sätta igång saker och ting genom att skaka om dem lite.


•Hyra en riktigt sentimental film och gråta ordentligt.


•Ha på dig dina finaste trosor (garanterar tydligen att vattnet går i dem).

;) Testa kan man ju alltid.... ;)





RECEPT:
 
"Recept på en dryck som sägs kunna hjälpa förlossningen att komma igång. Receptet kommer från en barnmorska! Fick det av en vän, hennes värkar satte igång en timme efter hon druckit den... Värt att prova, kanske?


1.5 liter vatten

2 pressade citroner

2-4 matskedar honung eller lönnsirap

2 matskedar färskriven ingefära

2 teskedar cayennepeppar

Blanda detta väl och drick hälften. Har inget hänt efter ca ett dygn, drick resten. Kanske fungerar det? OBS! det blir rätt så starkt... men har inga konstiga biverkningar."






1 kommentar:

  1. Ja vilket av knepen ska du testa:)) kom till Töre, gå upp och ner i vattentornsbacken, kanske funkar:)) då var d ju d med kondisen:)) han kommer när han är redo ; annars lät d där m ananasen bra:)) kram mamma

    SvaraRadera

Vad kul att du lämnar en kommentar! :)

Kommentera genom att klicka anonym om du inte är inloggad! Nu slipper du verifiera dig! Enkelt! :)